Home | Hoe het allemaal begon

Al jaren was Janine van plan om eens een stuk van het Pieterpad te gaan lopen; daar had ze al vaker over gehoord, haar buurjongen had het inmiddels gedaan en het leek haar ook wel wat. Lekker buiten lopen, in de vrije natuur, toch wel een uitdaging maar ook weer niet onhaalbaar. Maar zoiets moet je natuurlijk niet alleen doen en wie, oh wie, zou er mee willen lopen?

Tijdens een verjaardag kwam dit plan ter sprake met haar nicht Tineke. Die werd meteen enthousiast en zij meldde een week later dat haar schoonzus Joke ook heel graag mee wilde lopen.

Tijdens een andere verjaardag vertelde Saskia, de zus van Janine, dat zij met haar vriendin Marlies aan het trainen was voor de Nijmeegse vierdaagse, maar dat ze daar wellicht niet aan mee konden doen omdat het lastig is een slaapplaats te regelen. Janine vertelde over haar Pieterpadplannen en onmiddellijk werden ook Saskia en Marlies wildenthousiast. Joke wist toen te melden dat zij ook een vriendin heeft die graag mee zou lopen, Ineke, en daarmee was ons zestal compleet.